söndag, september 02, 2007

Midvinterblod

Den heter väl så, Mons Kallentofts bok om mordet i Ljungsbro. Jag måste erkänna att det är lika spännande att se vilka namn som dyker upp i boken och vilka karaktärsdrag han har gett dem även om det inte alls stämmer med verkligheten. Jag har vuxit upp under samma tidsperiod som herr Kallentoft i Ljungsbro. Vi har aldrig umgåtts även om vi skulle känna igen varandra, jag skulle känna igen honom i alla fall.

Många av de namn som dyker upp i boken är namn som jag vuxit upp med, en del har jag umgåtts med och de platser som besöks är där jag vuxit upp. Boken är som en resa i min uppväxt, händelser som har hänt vävs in i historien, medvetet eller ej, men för mig får den en dimension som för de flesta andra inte finns. naturligtvis blir det lätt att överanalysera boken och hitta kopplingar till verkliga livet på fler ställen än där det verkligen finns men det är inget jag tänker göra offentligt utan det får bli tillsammans med mina vänner från Ljungsbro. Men verkligheten finns där, invävd i det fiktiva och kan ibland uppdaga händelser som för länge sedan varit begravda.

Inga kommentarer: