fredag, januari 30, 2009

The Rifles The Great Escape

För att göra allt så underligt som möjligt tänkte jag idag börja skriva på svenska. Varför jag skrivit på engelska handlar väl en del om jag vill öva för min internationella karriär J. Postar en del på vissa engelska mail listor och därför valde jag att skriva på engelska men nu gör jag ett val att gå tillbaka till svenska för att det helt enkelt är lättare. Kanske väljer att göra en kort kommentar på engelska för att mina internationella vänner ska ha lite nöje av att besöka mig. Så över till dagens dryftande.

The Rifles.

Inget vidare stort eller känt band i Sverige, vilket jag kan förstå. P W sa någon gång att det är sköna killar med snygga frisyrer och det ligger kanske något i det, om man bodde i England. Här är mod frisyrer inte lika inne om man inte är nere i pop-England-träsket, vilket då jag är.

The Rifles i alla fall. De kom ett album för att par år sedan som jag har som mp3 och har lyssnat en hel del på. Inga sensationella låtar men tillräckligt catchy för att fånga mitt intresse. Att de inte är nyskapande eller revolutionerande spelar inte så stor roll då – faan det svänger ju – räcker inte det. För en del inte för andra helt ok. Och de spelade så pass bra att jag valde dem framför The View när jag senast var i London. Och The View anses nog vara betydligt mer nyskapande och egna än The Rifles men jag valde Rifles på Brixton. Att jag redan köpt biljett till The Rifles när jag hade möjligheten att köpa en biljett till The View på Astoria, nu blir The Courteeners istället för The View mitt sista besök på Astoria, är en anna histora som kanske hade inneburit andra val . . .

Åter till The Rifles. Ok, konsertern var – sådär. Helt ok men . . . lite tråkig. Snygga frisyrer men lite tråkigt. De nya låtarna lät ungefär som de tidigare. Men idag dök nya plattan upp från Andy på Reflexcd och den är faan bra. Sitter här och hälften av låtarna sitter efter ett par genomlyssningar. Något i mig väk skriva ”Sad but true” men så känner jag inte – Faan det svänger. Det blev en del raljerande så jag tro jag stannar här!

Här är The Rifles med ”The Great Escape”

Inga kommentarer: