söndag, juni 28, 2009

Mannen som sa ja för lite

Hur påbörjar man något som man inte kan se något slut på, eller slut, man just nu vet jag inte riktigt var jag är på väg med det jag skriver. Den här meningen vet jag var den tar slut, här. Men det finns två saker som jag skulle vilja ta upp i denna skrivelse och jag vet inte om orden, orken räcker till, om jag kan hålla en röd tråd och hålla kvar de få som läser det jag skriver. Jag är nog bättre på att förmedla genom foto fast jag verkligen vill kunna förmedla genom det skrivna ordet. Känner att jag inte räcker till fast jag försöker, men försöker inte tillräckligt. Lägger för mycket tid på ingeting (internet).

Och det var den första området som jag tänkte ta upp i denna skrivelse och det har jag nu gjort men det finns en annan sak inom detta område som jag även vill lyfta fram idag, ordförrådet. De gånger jag känner att jag säger fel ord, väljer fel ord eller helt enkelt inte vet och tar något lite på måfå som jag känner ligger i närområdet men är fel, och jag vet redan när jag säger det att det är fel, men ändå låter jag det formas i min mun och släpper det genom mina läppar och när sedan min flickvän rättar mig blir jag ett monster. Snacka om att vara snarstucken men jag blir så . . . förlåt vännen det är mig det är fel på, ska jobba på mitt ordförråd och jobba med mig själv att inte lägga över det på dig. Bättre ordförråd och bli bättre på att skriva är något jag hoppa bli, snart.

Del två i dagens skrivelse handlar om Yes Man eller det här med att säga nej. Såg filmen för ett tag sedan och läser nu en bok som heter ”Mannen som sade ja Ett litet ord som kan förändra ditt liv” av Danny Wallace. Same same but different. Hela konceptet är intressant. Att vi någon gång hamnar i ett tillstånd där vi istället för att bejaka benekar. Om ni sett filmen vet ni vad det handlar om, en person som hamnat i det benekande, säger nej till det mesta istället för att fånga dagen som någon skulle säga. Och här tog orken slut. Får följa upp det här en annan dag men jag tror att de flesta skulle må bättre av att säga Ja till förslag lite oftare – vad har man för vinster och förluster?

Inga kommentarer: