söndag, juni 19, 2005

Jag måste börja med att berätta att den lilla skatan tyvärr inte klarade sig. Susanne mailade till tjejen som tog hand om dem, och berättade att hab var jättepigg till en början, men när hon kom ut på onsdagsmorgonen var han död, stackars liten...Den fick det iallafall bättre än att bli jagad av en katt eller ngt tror jag. Att hjälpa till så här kan för många ses som underligt, det finns ju så många skator, så att ge en beskydd är varken till elller från, för Susanne var det här viktigt, och det viktiga är att man orkar bry sig och visa kärlek, och det var den verkligen värd!

Så över till helgen i Hultsfred, jag åkte ner tillsammans med "my main man" Bozo's fru. Vi lämnade Linköping vid tolv, och var nere i småland vid halv två. Vi vänta in Bozo ett tag på Rock City, innan truppen var samlad. Med var även Kobra, en känd linköpingsprofil. På grund av våra förseningar och att Bozo fick jobba en del denna dag blev dagen lite hackad för oss alla. Bandmässigt kollade jag till bland annat Slipknot, som jag inte förstod något av, Marilyn Manson som svänger bra, men gå på styltor känns inte så spännande. Kvällens höjdpunkt var hypade M.I.A som gjort ett sätt i Atlantis tältet som var mycket bra. Stället som de andra hyrt låg ca 2,5 km från festivalområdet, så det blev till att gå en del. Kvällen avrundades på backstage området, men kvällen blev inte så sen, låg i bilen strax efter 2.

Fredagen började runt halv tio med frukost i trädgården innan Bozo, hans fru och jag åkte till rockcity, Bo var tvungen att jobba lite. Vi kom till området runt 1, jag blev snart själv för Bo skjutsade frun till tåget, hon stannade bara en natt. Jag tillbringade dagen med att se MYCKET musik. Ett par riktiga höjdpunkter under em var Kaiser Chiefs i teaterladan, där Union Carbide gjorde sin legendariska spelning, som jag var på men har först i efterhand insett att det var där jag ramlade in en natt på 80-talet...Vidare gjorde The Magic Numbers en helt fantastisk spelning i teaterladan oxå. Robyn var bra, men jag såg inte så mycket, för jag ville se inledningen på Nine Inch Nails spelning. Nu hade regnet börjat ösa ner, så jag kollade två låtar innan jag gick till bilen för tredje gången denna dag, nu för att ta min militärjacka, fleecen, gummistövlar och gore tex byxor. Såg slutet på N I N och det var mäktigt. Senare såg jag även delar av Moneybrother och Anders är duktig. Kollade till Snoop, och det var inte så spännade. Kvällen avslutades först backstage och sedan en promenad runt området med Bozo, innan vi köpte tre godis snablar och gick hem.

Lördagen var en solskenshistoria som började med en brunch på backstage, lite koolande i solen innan Timuktu levererade hip-hop funk som bara han kan, en bra start på denna dag. Efter Timbuktu gick vi ner till stora scenen för att kolla in vad Allram skulle leverera för spännade överraskning. En potpurri av kända sångare, som dagens festivalbesökare knappt känner till, spelade hyffsat colla låtar...sådär. Håkan Hellström gjorde en toppenspelning, och dagens hemliga gäster var Sator, som spelade så strängarna glödde, riktigt bra! Dagens festivalbesökare trodde att det skulle vara Kent, så de flesta droppade snart av, det var vi gamlingar som stod kvar och diggade, och det var fler än som såg The Tears i alla fall. Efter detta skulle det som alla pratat om upp på stora Scen System of A Down... Jag hörde början på första låten och förstod ingenting. Tog mig till bilen och drog hem fort som attan ;)

Väl hemma satt Susanne, dixie, nelly och jag och käkade pocorn och snackede lite.

Idag, söndag, har vi farit runt Roxen i sökandet efter en schysst badplats där Dixie och Nelly kan få springa så mycket de orkar, och även simma lite. vi hittade ett ok ställe en bit efter södra hult.

Inga kommentarer: