fredag, januari 27, 2006

En ny start

Har varit dåligt med skrivande på sidan, får skylla på mycket skolarbete och andra privata ärenden. Nu har jag lämnat universitetet med inhämtade poäng, om jag klarade den avslutande kursen. En omtenta på fyra års studier tycker jag känns som schysst resultat. 4 20p kurser är avslutade med högsta betyg resterande godkända utan några problem. Nu är det dags att hitta ett jobb där jag kan nyttja mina nya kunskaper. Jag vet var jag vill jobba, men problemet som jag känner det nu är att jag inte har någon erfarenhet inom området. Detta är ett problem som jag inte är ensam om. Alla ungdomar som vill ut på arbetsmarkanden men saknar arbetslivserfarenhet sitter bra mycket sämre till än vad jag gör. Ett problem som man får övervinna på olika sätt, jag ser med tillförsikt på framtiden och är övertygad om att jag ska kunna hitta en väg in på det området som jag vill jobba. Jag gjorde den avslutande tentan förra torsdagen och ”firade” detta med att klippa mig ordentligt. Kändes som denna dag var både en avslutning och en start, och jag har aldrig haft så här kort hår men det känns riktigt bra. Ska lämna tillbaka klipparen till min bror annars kommer jag nog inte kunna låta håret växa ut.

En sak som hänt under senaste veckan som jag tycker är beklagansvärd är Googles sätt att böja sig för de kinesiska myndigheterna. Ett sätt att sätta någon form av tryck på regimen är att låta befolkningen få tillgång till den information som finns på Internet. Även om det sker förändringar i Kina gåt det för långsamt och storföretag ska inte behöva böja sig för en regim som ständigt bryter mot mänskliga rättigheter och terroriserar både sin egen befolkning och områden som de invaderat och hävdar sin rätt över, som Tibet.

Över till inte fullt så alvarliga saker. The Embassy och The Tough Alliance är bar svensk musik. The Editors och Hard Fi är bra brittisk musik. Ed Hardy gör snygga och dyra t-shirts, och Monarchy har en cool och snygg jeansjacka!

Inga kommentarer: