fredag, februari 03, 2006

V.5

Veckan har förflutit lugnt för min del. Min far har kanske haft det lite snärjigare. Han fyllde 65 igår, grattis!, och gick i pension i tisdags. Välförtjänt vila för honom. Mamma har varit tidsmiljonär sedan i höstas och att ligga på latsidan verkar inte vara hennes melodi. Fullt upp med gymnastik och promenader. Hoppas de hinner njuta lite av ledigheten oxå ;).

Googles beslut att gå de kinesiska myndigheterna till mötes har upprört många, och detta med rätt tycker jag. Jag hittade detta exempel hos en av bloggarna på expressen, så här ser träffbilden ut om vi söker på tianmin square (himmelska fridens torg) och så här blir träffbilden när kinesiska google används, bilder säger det mesta. Jag skulle vilja ge ett bra alternativ till google men msn, yahoo har även de sålt sig till den kinesiska makten. Om det finns ett bra alternativ till får ni skicka kommentar till mig. Students for a free tibet har dragit igång en kampanj som uppmanar till att göra slut med google på alla hjärtans dag den 14 februari. De har listat ett antal alternativa söktjänster, info här.

Lite lättare saker som avslutning. Ett nytt amerikanskt öl på bolaget som heter Brooklyn är trevligt, sköna glasflaskor och god smak. Min vän Anders på trent rekomenderade en surfare som gör skön akustisk musik, Jack Johnson, vilket även jag nu rekomenderar. Samtidgt har jag fått en Led Zeppelin koma, eller nått. Hela poden är full och det svänger! Jag vill ha en Led Zeppelin t-shirt nu! Och som avslutning vill jag rekomendera The Solid Radio Crews senaste två mix cdisar. En med roots reggae och en med dancehall, båda kan köpas från Looptroops hemsidas shop.

Stay cool out there!

Inga kommentarer: