söndag, februari 19, 2006

Stafettsöndag!

Jag är inte bakis men en stafett måste vara bättre än backhoppning att kolla på när man är bakis, fast det är kanske för mycket nerver för en bakisperson...vad vet jag...det är spännade i alla fall och sverige ligger trea just nu på fjärde sträckan.

Såg att även Mats Olsson uppmärksammat Googles hjälpcensur av kinesiska internet. Även i USA har detta uppmärksammats i olika "förhör". Detta har lett till diskusioner om den amerikanska synen på demokrati och hur de vill styra världen. Jag anser att all uppmärksamhet runt detta är bra, vad än de amerikanska intresserna runt detta änmå vara. Storföretag ska inte kunna sälja ut sig för pengar till en diktatur, så var dagens politik avklarad.

Att kunna handla på Internet är bra, men ibland springer man på grus i maskineriet även inom Eu. Hittade en skön jacka på asos . I normala fall kan du köpa vad du vill men nu har det dykt upp en notis på vissa varor där det står "Ships to - UK only". Jag trodde att det var påtryckningar från leverantören som gjorde att de inte kunde sälja till andra länder, men det visar sig att de menar att det inte går ihop ekonomiskt att skicka varorna till andra länder...? Det borde väl bara vara att ta ut faktiskt portokostnad, eller? Får väl köpa den otroligt snygga Motörhead t-shirten istället! En man kan aldrig ha för många t-shirts!

Mitt nästa kära ämne är musik, har inte så mycket nytt att namedroppa idag, fast jag måste nog nämna Guitar Wolf, ett japanskt rockband som verkar vara lika coola som The Ramones vad gäller utseende och attityd. Har inte lyssnat på dem men läsningen i senaste Sonic gjorde mig mycket nyfiken. Borde bokas till Hultsfred! Sedan fick jag en dos magi igår avThe Magic Numbers på svt igår, de är verkligen briljanta!

Sverige tog ett brons i stafetten! Jääääääää, Grattis Sverige! Men curlingherrarna försvann ur OS precis!

På arbetsfronten händer inte så mycket. Har sökt jobb på sida bland annat men inte fått några svar. Jag har även sökt en doktorandtjänst uppe på Stockholms universitets, den antropologiska institutionen. Någon form av svar kanske på min födelsedag på tisdag. Vad som är mycket roligt är att en norsk antropolog har uppmärsammat min c-uppsats. Detta kan du läsa här. Otroligt roligt när arbetet man gjort får uppmärksamhet!

Jag fick ett OK från SIF att läsa klart kursen Freds- och konfliktkunskap så nu när det inte blir någon Super-G med Anja kanske det är tid att läsa lite, eller...


En sak som slog mig som hastigast. Fredrik Strage lyckas enligt mig framställa Petter som ett av de största egon jag jag läst om på bra länge. När man lyckas med att skryta om hur mycket en tank kostar till bilen och vilket bränsle man använder som något att berätta om har man lyckats med artiklen! Petter är nöjd med artiklen vad jag förstått, för mig framstår han enbart självisk och otroligt materialistisk! Känns inte som att de behöver ha dåligt samvete som laddar ner hans album från någ

Inga kommentarer: