torsdag, april 27, 2006

Nya dagar nya tankar

Eftersom jag har ett stort intresse av asien och då framförallt Tibet, Nepal och Indien har det varit full upp på nyhetsfronten. Händelserna i Nepal har väl ingen missat. Jag hoppas verkligen att landet får ordning på demokratin, att Maoisterna lägger ner sina vapen och blir ett demokratiskt parti. Läste i National Geopgraphic om händelserna denna gruppering och deras tankar. Har svårt att tro att ett parti som hävdar lojalitet till tankar som kommer från Mao och Röda khmererna. Vi får vänta, hoppas och se. Detta ett av världens fattigaste länder men med mycket potential, underbara människor behöver lugn och ro för att komma på fötter och ge de männsikor som vill satsa i landet den plattform som krävs för detta.

Världens yngste politiske fånge brukar han kallas, Panchen Lama från Tibet. Har sedan hans inkernation tillkännagivits av Dalai lama varit försvunnen, bortförd av de kinesiska myndigheterna. Han blev 17 år den 25 april, vilket SVT texttv gjorde oss upplysta om, eller de som inte visste om det. Bra gjort SVT att uppmärksamma detta!

Idag har jag satt iTunes på shuffle så hela mp3 samlingen som ligger på den gamla bärbara har spelat mig genom denna dag med städ och tvättning.

Later!

Inga kommentarer: