torsdag, juli 19, 2007

Små upptäkter

Var och hälsade på en av mina bättre vänner förra veckan. Vi pratade en del gamal musik som vi lyssnade på när vi växte upp. Det fanns ett band här i Linköping som vi kollade på flera gånger och som även gav ut ett par album. Ryd gav oss Mindless Sinner och de gav oss tre plattor. Två av dem så länge jag lyssnade och en kom senare. Jag hade sett plattorna i en skivaffär som ligger på hörnet här där jag bor. Vännen bor i Stockholm så han bad mig köpa dem och skicka upp dem.

Hemma igen och början på denna vecka gick jag ned och köpte skivorna. Det var deras först "Master of Evil" och tyvärr den tredje "Missing Pieces" och inte den andra "Turn On The Power". Skivorna är rena guldgruvan med massor av material/låtar. Även den medföljande bookleten? var välfylld med text och bilder. Väl uppe satta jag första skivan i spelaren och lyssnade på den bekanta soundet av "master of evil" plattan. Den här gick spelades mycket på den tiden när den gavs ut men jag har nog inte lyssnat på den närmare 20 år, men låtarna fanns där.

Jag började bläddra i häftet och en del av de bilder som var med kändes bekanta. När jag sprang på lokala konserter på den tiden hade jag oftast en kamera med mig och plåtade det mesta som hände på den lokala scenen. Jag hade bra kontakt med killarna i bandet och de fick bilder av mig. Bilderna såg bekanta ut men jag var inte helt säker så jag gav mig ut till mina föräldrar, hämtade kvarvarande bilder och negativ och började kolla. Och visst var det mina bilder. Känns lite konstigt att upptäcka att man är publicerad på riktigt och inte står omnämnd. Jag får be om egna skivor om jag springer på dem på stan sedan. Och nu behöver jag skaffa mig en scanner så att jag göra dessa bilder rättvisa på riktigt genom att scanna negativen, framkallning och kopiering var aldrig min starka sida. Jag har fotat av häftet och lägger upp bilder när jag kan visa originalen.
När jag kollade genom pärmen med negativen såg jag att vissa av de förvaringsfickorspapper som negativen sparats i var brännskadade kom jag tänka på en incident som inträffade morgonen efter en av konserterna. En händelse som inkluderar bastu och brandkår, men det får bli en annan historia.

Inga kommentarer: