lördag, maj 10, 2008

The Courteeners


Lördagkväll - så jag hoppas ni har bra överenseende med felskrivningar och stavfel.


Som ni kanske förstått så var jag över i London för ett par helger sedan. Jag var över för att kolla fotboll, shoppa och om jag hade tur någon bra musik att kolla in. Samtidigt som jag bestämde mig för att åka fick jag en mp3-fil skickad till mig, en fil med The Courteeners. Många gånger kan min musik smak vara väldigt enkel - en hook, en refräng kan räcka för att få mig intresserad - som när jag hörde singeln med The View första gången - superstar tradesman eller vad titeln nu var - fantastiskt. Likadant var känslan när jag fick dessa filer - Acrylic - Cavorting ... allt med på ep:n Here comes the young men. Jag kollade upp bandet som hastigast på nätet och fann att de skulle spela på Astoria på lördagskvällen som jag var i London. Beställde skivan från cdwow innan jag åkte men den hade inte landat hos och helt plötsligt var kvällen för avresa här, en men jag hade läst vissa ironiska jag vet bäst recensioner om bandet av anonyma bloggare men jag var fortfarande bra sugen på lördagskvällen. Biljetten hade ramlat ner med posten och låg tillsammans med andra viktiga handlingar som flygbiljett, bussbiljett samt tågbiljett in till London. Dagen hade varit fenomenal när jag klev in på Astoria på kvällen, toppen väder - Millwall vinst och ett fullsatt Astoria som sjöng långt innan bandet klev på scen. I Sverige har The Courteeners fått en del uppmärksamhet, mest dåligt faktiskt, medelmåttigt britt band som inte gör mer än andra band gör men jag måste säga att upplevelsen av att stå tillsammans med ett utsålt Astoria och där i stort sett hela publiken kan sjunga med i varenda rad av varje låt som bandet framför är en stor känsla. jag satte mig på läktaren i ett bås för en, fick ett så där halvjobbigt gäng av engelsmän där den ena tyckte att de var snyggare än den andre och bad om ursäkt när de nuddade mig men var coola och älskade varje sekund bandet var på scen och jag var en med dem - de verkligen ägde scen. Musiken är en enkel men refrängerna sitter som ... du kommer ihåg dem efter en lyssning i alla fall.

Inga kommentarer: