söndag, maj 25, 2008

Grattis Paul Weller 50 år

Jag kan inte påstå att jag kommer ihåg när min relation till Paul Weller började. Men jag kommer ihåg när jag stod inne på Pet Sounds och köpte på mig av singlarna, jag kommer ihåg att jag betalde 80:- för 7” The Modern World uppe på en skivmässa på Munchenbryggeriet. Att jag köpte Sound Affects när vi var nere hos mormor och morfar hos någon lokal skivhökare i Kallinge. Att jag bara sett honom en gång och det var på The Gift turnén och de spelade på isstadion och vi höll på att bli rånade och få spö av den mobb av skinheads som härjade runt spelningen. Att jag fick en turneaffisch från någon obskyr affär på Gamla brogatan. Att jag senare under året eller något sådant fick spö att några skinheads som kom med AIK bussen på väg till Halmstad och jag på väg till Göteborg för att ta färjan till London och vi sammanstrålade på Vätterledsmotellet utanför Jönköping där jag stod med min The Jam t-shirt och hörde mumlet bakom om att det fanns ett mod eller en engelsman och sedan small det.
Jag tappade bort honom en bit in i The Style Council men snart fanns han där igen. Att jag missade spelningen på Lollipop är mycket irriterande men nu har jag en biljett till spelningen på Brixton Academy i november så förhoppningsvis får jag se en ny spelning med honom. Att jag har i stort sett dubbletter av samtliga av hans album, en del även trippletter, den flesta 7” han gett ut och samtliga album på vinyl och väntar på den 2 juni när nya plattan kommer.
Att denna man hunnit bli 50 och fortfarande är lika aktuell som efter när In The City släptes. Grattis Paul, hoppas du har haft en bra dag, jag ser med spänning fram mot nästa vecka när nya singeln förhoppningsvis dimper ner i tre olika format från Reflexcd och veckan efter när plattan släpps och ska komma i två olika format och sedan i november då jag förhoppningsvis får se dig live.

Vi firar det med en ny video från mannen, myten, legenden


Inga kommentarer: